U14: Z zmago iz Medvod do naslova jesenskega prvaka

Jezero Medvode B - Mengo 28 1:2 (1:1)

Kraj: Medvode - NK Medvode Gledalcev: 60
Glavni sodnik: Stevanović Dragan (Ljubljana)
1. pomočnik: Ciuha Aleš (Ljubljana)
2. pomočnik: Selko Anže (Ljubljana

Začetna postava NK Mengo 28: Kancilija Žan, Šalja Tim, Sadar Gašper, Obadić Jure Lipar Blaž, Kodela Jan, Marinko Luka, Ganić Ajdin, Ciperle Matic, Loboda Luka (V,K), Jerše Žiga

Rezervni igralci: Kosar Andraž (V), Reven Jure, Kosar Anže, Verbančič Aljaž, Muc Jan, Musić Benjamin, Ljubešek Denis.

V 11. krogu MNZ je ekipa Mengo 28 gostovala v Medvodah pri domačem klubu Jezero Medvode. Kljub očitni razliki na prvenstveni lestvici so se domačini prikazali kot izredno trd oreh. Na razmočenem in blatnem igrišču, kjer praktično ni bilo regularnih pogojev za igro so Mengšani poizkušali igrati svojo igro.

Kljub temu, da so naši igralci prevladovali, pa igra ni stekla tako kot bi morala. Domači so se skoncentrirali na igro v obrambi in pretili s kontra napadi. Enega izmed njih so uspešno realizirali in v 27. minuti povedli. Ekipa Mengša je bila prvič v sezoni v zaostanku in mnogi so se spraševali, kako se bo odzvala. Ni bilo potrebno dolgo čakati in vodilno moštvo lige je uspelo izenačiti. Po natančni podaji v prostor Žige Jeršeta je v 31. minuti uspel izenačiti prvi strelec lige Gašper Sadar, ki je na ta način dosegel že 16 zadetek v jesenskem delu prvenstva.  

Če je prvem polčasu igrišče še nekako dopuščalo igro, pa je bilo v drugem delu že popolnoma blatno in pravega nogometa praktično ni bilo. Kakovostna razlika in borbenost je pretehtala tudi v takih razmerah. Pripravili smo si nekaj pol priložnosti, vendar smo na gol morali počakati vse do 65. minute, ko je z diagonalnim strelom iz roba kazenskega prostora zadel Jure Reven. Domačini so do konca tekme poizkušali predvsem iz prekinitev, vendar se izid do konca tekme ni spremenil.

V jesenskem delu sezone je ekipa v 11-tih krogih kar 10-krat zmagala in enkrat remizirala ter bila tako edina neporažena ekipa v 3. ligi MNZ Ljubljana. Nogometaši Menga 28 so bili tudi daleč najbolj učinkoviti, saj so v prvenstvu zabili kar 44 golov, prav tako je ekipa imela najboljšo obrambo lige, ki je prejela le 6 zadetkov. Za ekipo je nastopilo 23 igralcev in kar 10 jih je tudi doseglo vsaj en zadetek, skupaj so prejeli le 12 rumenih kartonov in en rdeč karton.

Za velik uspeh so poleg igralcev zaslužna tudi trenerski tandem Varga – Šoštar in seveda zvesti navijači - starši, ki so igralce vzpodbujali na vseh tekmah.

Sponzorji

alkam

max sport

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Članarina

Mesečno članarino je potrebno poravnati najkasneje do 20. v mesecu za tekoči mesec in sicer:

  • na klubski TRR SI56 0230 1009 2490 339 oziroma
  • pooblaščeni osebi v klubu in sicer v času uradnih ur vsak četrtek med 17. in 19. uro. 

Prošnja za odlog plačevanja vadnine

Povezave

Starejši dečki - 1. liga
Mlajši dečki - 3. liga
 
U11 - Skupina B
U10 - SKupina A
 
Free business joomla templates