Turnir Jastrebarsko 2013

V nedeljo, 15.12., smo se mladi člani NK Mengo 28, selekcija U9 in njihovi spremljevalci zgodaj zjutraj odpravili v Jastrebarsko na mednarodni turnir v malem nogometu. Po »nočni« vožnji smo ob osmi uri prispeli in se takoj namestili na tribunah v dvorani šolskega centra. Igral se je turnirski sistem s štirimi skupinami po pet ekip. Ker je igralce že čakala prva tekma,  jih je trener Tilen Hvasti odpeljal v garderobe, da so se preoblekli v drese in se ogreli.

Prvi nasprotnik je bila bosanska ekipa ONŠ iz Velike Kladuše. Po samozavestnem začetku in všečni igri je sledil ugoden rezultat 2:0. Strelca za NK Mengo sta bila Elvis Muratovič in Luka Djukič.

Tudi drugi nasprotnik je prišel iz BiH in sicer NK Željezničar. Tokrat so zmagali kar z rekordnih 6:0. Elvis je imel spet srečo in je zadel kar 3 gole. Ostali strelci so bili Tai Huskič Petrov, Erazem Ručman in Miha Muc.

Sledil je daljši odmor, v katerem smo obiskali prijetno picerijo v bližini športne dvorane. Fantje so nato odigrali 3. tekmo, ki se jim ni tako posrečila. NK Poli Drava iz Ptuja jih je premagala z 2:1. Ponovno je zadel Elvis, ki je bil najboljši strelec našega kluba na tem turnirju.

Naslednja tekma je bila odločilna za uvrstitev v četrtfinale. Odigrali so jo s hrvaško ekipo NK Vinogradar iz Jastrebarskega, kljub napeti borbi in bučni spodbudi mengeških navijačev, sta obe mreži ostali nedotaknjeni. Ekipi sta se razšli z neodločenim rezultatom, in igralci so se potrti vrnili na tribuno. Vendar se je kmalu izkazalo, da jih boljša razlika v številu zadetkov pelje v četrtfinale turnirja. 

V četrtfinalu so se že v večernih urah pomerili s sarajevsko ekipo ŠN Šampijon Junior. Ob rahlo neodločnem začetku so Sarajevčani na našo žalost zelo na hitro dosegli 4 zadetke. Po nekaj menjavah so sicer naši mladi nogometni upi vzpostavili ravnotežje na igrišču, a jim je zmanjkalo moči za spremembo izida. Kljub porazu so se igralci hitro zavedli doseženega rezultata, saj so osvojili 5. mesto izmed 20 ekip na svojem 1. mednarodnem turnirju.

Sledil je glasen povratek z avtobusom v Mengeš, kamor smo se vrnili v zelo poznih nedeljskih urah.  Za dodatno tolažbo pa je prišla še novica, da nas v četrtfinalu ni izločil kdorkoli ampak končni zmagovalec turnirja.

Za NK Mengo 28 zapisala:
Špela Ručman

Fotogalerija:

Sponzorji

alkam

max sport

 

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Članarina

Mesečno članarino je potrebno poravnati najkasneje do 20. v mesecu za tekoči mesec in sicer:

  • na klubski TRR SI56 0230 1009 2490 339 oziroma
  • pooblaščeni osebi v klubu in sicer v času uradnih ur vsak četrtek med 17. in 19. uro. 

Prošnja za odlog plačevanja vadnine

Povezave

Starejši dečki - 1. liga
Mlajši dečki - 3. liga
 
U11 - Skupina B
U10 - SKupina A
 
Free business joomla templates